כל אזרח ותושב במדינת ישראל יודע כי המצב הביטחוני במדינתנו לא יציב מאז הקמתה. לצערנו הרב, לאחרונה הדבר מורגש יותר מתמיד, מתקפת טרור רצחנית פקדה אותנו ואת גודל הזוועות בה קשה לתאר במילים. לצד השכול, האובדן והאבל, גודל הזוועות המחיש עבורנו שהטרור לא פוסח על אף אדם ועל שום אזור במדינתנו, לכן אין לנו ברירה אלא להיות ערוכים בכל עת על מנת לדאוג לביטחוננו האישי ולביטחון הסובבים אותנו.
לאחרונה עולה הביקוש בקרב אזרחי ישראל להוצאת רישיון נשק פרטי. אך מאחר שמדובר בתהליך בירוקטי ומסורבל למדי, הכולל מילוי טפסים רבים, יצירת קשר מול הרשויות השונות ועוד, מרבית האנשים נוטשים את התהליך באמצע עקב ייאוש. יותר מכך, המון אנשים לא מודעים לעצם זכאותם לקבלת רישיון נשק ולכן לא נכנסים לתהליך מלכתחילה.
זכותנו וחובתנו כאזרחים במדינת ישראל לדאוג לביטחוננו האישי ולביטחון של הסובבים אותנו. משרדנו עומד לרשותכם על מנת לסייע לכם בבדיקת זכאות לרישיון נשק פרטי וללוות אתכם לאורך כל התהליך בקבלת רישיון הנשק בקלות וביעילות מרבית.
תהליך קבלת רישיון נשק פרטי
עמידה בדרישות הסף והתבחינים
לפי חוק כלי הירייה, תהליך קבלת הרישיון מותנה בעמידה בדרישות סף ובתבחינים. בעקבות המלחמה, על מנת להגדיל את כמות הזכאים לקבלת רישיון נשק פרטי, הוועדה לביטחון לאומי של הכנסת אישרה לאחרונה תקנות אשר מרחיבות את תנאי הסף והתבחינים לקבלת רישיון נשק. להלן הסבר קצר אודות דרישות הסף והתבחינים יחד עם השינויים שחלו בהם בעקבות התקנות:
א. דרישות סף
על מנת לקבל רישיון נשק פרטי על מבקש הרישיון לעמוד בקריטריונים שונים, למשל: אזרח או תושב קבע במשך שלוש שנים לפחות, בעל שליטה בסיסית בשפה העברית, כשירות רפואית, סיום שירות צבאי, גיל מינימלי, עמידה בתכנית הכשרה ועוד. בין היתר, התקנות הקלו על הגבלות הגיל המינימלי. בעוד שהחוק קבע כי כי גיל המינימום הוא 21 שנים ו-18 שנים בנסיבות מסויימות, מעתה, אלו יהיו ההגבלות בעניין:
- אזרח ישראל או תושב קבע שסיים שירות סדיר – 18 שנים.
- אזרח ישראל או תושב קבע שמתגורר, לומד או עובד ביישוב זכאי שסיים שנת שירות סדיר כלוחם או סיים שירות אזרחי של שנתיים / אזרחית ישראל או תושבת קבע שמתגוררת או עובדת ביישוב זכאי שהשלימה שנת שירות צבאי או סיימה שנת שירות אזרחי של שנה – 21 שנים.
- אזרח ישראל שלא סיים שירות סדיר או שנתיים של שירות אזרחי – 27 שנים.
- תושב קבע שאינו אזרח ישראל שלא סיים שירות סדיר או שנתיים של שירות אזרחי – 45 שנים.
יש לציין, כי עמידה בכל דרישות הסף של החוק הכרחית בכדי להתחיל את תהליך קבלת הרישיון – הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו בכדי לוודא עמידה בדרישות הסף.
ב. תבחינים
תנאי הסף והתבחינים הם תנאים מצטברים. על מנת לקבל זכאות לרישיון נשק, בנוסף לעמידה בכל תנאי הסף על המבקש לעמוד בלפחות אחד מהתבחינים. התבחינים מתחלקים לכמה קטגוריות בהתאם לצורך הבטחוני שבקבלת הרישיון, למשל:
- מגורים, לימודים או עבודה ביישוב שהוגדר כזכאי – כאמור, מעתה כל אדם שגילו 21 שנים לפחות ושירת שנת סדיר כלוחם או שירת שנתיים בשירות אזרחי, וכל אישה ששירתה שנת שירות צבאי או שנת שירות אזרחי זכאים לקבל רישיון נשק. כמו כן, כל עולה חדש יכול להגיש בקשה לרישיון נשק במסגרת תבחין זה, גם אם עלה לפני פחות משלוש שנים.
- חקלאי שהוכר כזכאי לרישיון נשק בידי הרשות המוסמכת – בשל חשש לפשיעה חקלאית התקנות מכירות בצורך לרישיון נשק בקרב מי שעיקר עיסוקו הוא בחקלאות.
- שירות בכוחות הביטחון ובמשטרת ישראל – מי שמשרת או שירת כקצין בדרגת סגן ומעלה, נגד בדרגת רב סמן ראשון ומעלה, לוחם, בוגר רובאי 07 או לוחם ביחידה מיוחדת זכאי לקבלת רישיון נשק.
- מתנדבים בגופי הצלה – מכאן ואילך, מתנדבים בגופי הצלה כמו מד"א וכבאות והצלה ייחשבו בגדר אוכלוסיית הזכאים, זאת בנוסף למתנדבי זק"א ואיחוד ההצלה שזכאותם הוכרה עוד לפני כן.
חשוב לשים לב, כי על מבקש הרישיון לא רק לעמוד לפחות באחד מן התבחינים, אלא גם להוכיח את עמידתו בהם, מה שדורש הגשת מסמכים ואישורים שונים לרשויות הרלוונטיות בהתאם לתבחין. מדובר בתהליך בירוקרטי שעשוי להיות מסובך ומייגע, לכן עורך דין בקיא בתחום עשוי להקל עליכם משמעותית בתהליך.
תהליך הגשת הבקשה
את הבקשה לרישיון נשק פרטי ניתן להגיש באופן מקוון באגף לרישוי כלי ירייה במשרד לביטחון לאומי. לבקשה יש לצרף מסמכים שונים כמו: הצהרת בריאות החתומה על ידי רופא משפחה, אישור על שירות צבאי או אזרחי או פטור משירות, צילום תעודת זהות וספח ומסמכים שונים לצורך הוכחת התבחינים.
לאחר הגשת הבקשה, זכאותכם תיבחן תוך קבלת המלצתם של משטרת ישראל ומשרד הבריאות ויוחלט האם לזמן אתכם לראיון אישי בלשכת הרישוי (במקרים מסוימים ניתן פטור מראיון). בראיון האישי פקיד הרישוי יבדוק, בין היתר, את עמידתכם בתבחינים. לאחר הראיון מתבצע תשלום אגרה, העברת בעלות של כלי הנשק שנרכש על ידכם והכשרה במטווח באמצעות כלי ירייה הזהה לכלי הירייה המבוקש. לבסוף, בתוך 90 יום מביצוע העברת הבעלות יישלח אליכם הרישיון שלכם.
למה כדאי להיעזר בעורך דין בקבלת רישיון נשק פרטי?
כאמור, תהליך קבלת רישיון נשק פרטי הוא תהליך בירוקרטי ומורכב הדורש המון זמן ובקיאות בתחום, מה שמביא המון פעמים לנטישה של התהליך או לדחייתן של בקשות רבות על הסף. עורך דין בעל ניסיון יכול לסייע לכם לעבור את התהליך בצורה מהירה ומוצלחת בשל כמה סיבות:
- מומחיות משפטית בתחום – מרבית האנשים מתקשים בהבנת הדין החל בעניין, ובצדק – מדובר בחקיקה ארוכה ומורכבת שתוכנה לא ברור עבור מי שאין לו השכלה משפטית. עורך דין בעל ניסיון בתחום יגביר את הסיכויים שלכם בעמידה בתבחינים ובהצלחת המשך התהליך.
- יכולת התנסחות וקשר מול הרשויות – במהלך תהליך קבלת הרישיון, פעמים רבות תידרשו ליצור קשר עם רשויות שונות. לעורך דין מקצועי יש יכולת התנסחות טובה בכתב ובעל פה והוא יכול לסייע בתקשורת מול הרשויות לצורך פניות שונות והגשות של מסמכים, מה שיחסוך עבורכם המון זמן ויגביר את הסיכויים לקבלת הרישיון.
- עמידה על זכויותיך – כאשר בקשה לרישיון נשק נדחית על ידי פקיד הרישוי ניתן להגיש ערעור על הדחייה, ובמידה ויידחה ניתן להגיש עתירה מנהלית בבית המשפט. במקרים כאלו, עורך דין יכול לעזור לך בעמידה על זכויותיך באמצעות הבאת נימוקים משפטיים משכנעים.
במידה ובחרתם להתחיל את תהליך קבלת רישיון הנשק, קבלת סיוע מעורך דין הבקיא בתחום אינו הכרחי אך מאוד מומלץ לאור כל המורכבויות שבתהליך. אם אתם מעוניינים לבדוק זכאות לרישיון נשק פרטי או צריכים עזרה בקבלתו, אנא צרו איתנו קשר ומשרדנו יעמוד לרשותכם בכל פנייה, בעיה ושאלה בנושא –elyashivlaw@gmail.com | 03-3301700.
0 תגובות